Westerkade

Bij standbeeld Peter de Groot

Zoom in Westerkade web
Info tags stedelijk kunst water

Op de Westerkade staat een standbeeld van Peter de Groot. Het lijkt net alsof hij verbaasd en onder de indruk is van wat gebeurt aan de andere kant van het Maas. En inderdaad... op de Wilhelminapier zijn in de afgelopen 10 jaar steeds meer moderne gebouwen gebouwd naast en achter de "good old" Hotel New York, en er zit nog meer aan te komen.


Het standbeeld van Peter de Groot was een geschenk van een Russische delegatie in 1997, uit dankbaarheid voor wat de Hollanders de Czaar aan scheepsbouw hebben geleerd.
Kort geleden is het standbeeld verplaatst naar deze nieuwe plek en het is nu meer fotogeniek. Er lopen op deze plek altijd wel mensen rond maar de foto wordt juist sterker als er geen mensen in beeld staan.


Vanaf een laag standpunt krijgt het standbeeld op de voorgrond een dominante rol, en dat is ook juist de boodschap van deze foto.


Behalve de prachtige Veerhaven, net om de hoek, is het zeker een van de beste en mooiste plekken in Rotterdam voor het fotograferen (en bewonderen) van de nieuwe skyline.


Andere spots in Rotterdam