Amsterdam dankt zijn Canadezen

Zoom in Amsterdam thanks its canadians web
Info tags stedelijk kunst pleinen
Het kunstwerk zelf ook wel 'De veter' geheten heb ik bewust weggelaten in deze foto. De schaduw vertelt een deel van het verhaal of moet juist de herkenning opleveren voor de mensen, die het kunstwerk wellicht wel al kennen.
Op 8 mei 1945 werd Amsterdam bevrijd door met name Canadezen. Volgens mij heeft het kunstwerk geen officiƫle naam, maar het werd ontworpen door Jan de Baat en uitgevoerd in 1980.
Een wijdhoek lens leent zich goed om 'veel' op te foto te krijgen. Het kenmerkende rijksmonument Apollo House uit 1939 wilde ik ook een plek geven in de foto. Bij extreme wijdhoeken is het moeilijk of zelfs niet mogelijk om polarisatiefilters te gebruiken. Op felle zon-dagen als deze kan het dus praktisch zijn om de lucht apart te bewerken.
Door het schieten in RAW-formaat is het mogelijk om meer details uit de lucht te krijgen bij het nabewerken. De schaduw van de veter heb ik tevens iets donkerder gemaakt om deze ook te accentueren. In al mijn foto's probeer ik balans te scheppen tussen lichten en donkere partijen zonder dat het teveel zal opvallen.

Andere spots in Amsterdam