Kiekkaaste bij Nieuwe Statenzijl (Gr)

Zoom in 20130301bsnf 35 dsc 8522 web
Info tags natuur water
De Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland en geeft een goed zicht op de slikvelden van de Dollard. Een goede plek om honderden verschillende vogels rustig te bekijken en te fotograferen.
Het verschil in eb en vloed, het verschil in jaargetijde, de kleurenpracht, de bijzondere composities maakt dat je hier op elk moment van het jaar en de dag prachtige foto's kunt maken.
Het is ook een prachtplek om met ND filters (zie ook mijn foto Long Exposure bij Smalle Ee) aan de slag te gaan... en nooit heel erg druk.
(ND-filters helpen je om bewegende en niet bewegende objecten d.m.v. extreem lange sluitertijden te combineren)

Het wuivende riet, de lange loopvlonder, de elk jaargetijde wisselende kleuren zorgen, zeker omdat je vanaf verschillende hoogtes kunt fotograferen voor voldoende compositiemogelijkheden.
Ik zelf fotografeer meestal vanuit de regel van de derden. Probeer daarbij de belangrijke onderdelen van de foto op de lijnen en de kruising van de lijnen te zetten. In dit geval staat het vlonderpad pal op de middelste verticale lijn en de kijkhut op de kruising van de bovenste horizontale....


Andere spots in Drieborg