Radio Kootwijk (voormalig zendstation)

Zoom in Dsc 7263 web
Info tags architectuur natuur kunst

De Midden-Veluwe was begin vorige eeuw weids en nauwelijks bewoond. De ruimte en het feit dat de grond in eigendom was van de Nederlandse Staat maakten deze plek uitermate geschikt voor de vestiging van een radiotelegrafisch zendstation. Het werd in 1923 door de PTT in gebruik genomen en gold destijds als ‘een wonder van moderne techniek’.

Om hier een foto zonder personen te nemen moet je 's morgens vroeg aanwezig zijn. De geplaatste foto is vanaf het voorterrein genomen met zicht op de voorzijde van het hoofdgebouw. Het hoofdgebouw is rondom te bezichtigen en te fotograferen. Elk moment van de dag heeft haar eigen kijk op het gebouw. Het gebouw is grauw van kleur en wanneer het een grauwe dag is zal het contrast met de lucht slecht zijn waardoor de contouren/strakke lijnen van het gebouw wegvallen tegen de lucht. Door vanuit deze hoek te fotograferen komt de omvang van het gebouw tot uitdrukking en is het strakke architectonische lijnenspel zichtbaar.

Tip voor de route: Voor het aanrijden naar Radio Kootwijk blijken navigatiesystemen veelal de fout in te gaan. Raadpleeg voor een juiste route de website van Radio Kootwijk: http://www.hierradiokootwijk.nl/p/contact-radio-kootwijk


Andere spots in Radio Kootwijk