Kuitje

Zoom in Balgzand kuitje web
Info tags natuur water
Een gedeelte van het Waddengebied is het Balgzand bij Den Helder. Een gebied waar je vooral bij laag water prima kunt vermaken. het gebied leent zich prima voor gebruik van teleobjectieven en groothoek objectieven, deze laatste ivm de weidse uitzichten die er te vinden zijn en de teleobjectieven meer voor het registreren van veel verschillende soorten vogels. In de omgeving vindt u ook een sluis en een vogel spot gebied alwaar vele trekvogels neerstrijken zoals b.v. de nijlgans en de lepelaar Maar hier vind u ook specifieke wadvogels.

Tip: In de vroege ochtend is het licht hier op zijn mooist omdat het gebied t.o.v. het land in het oosten ligt. Het waddengebied is mooi vast te leggen met lange sluitertijden al dan niet met behulp van b.v. een ND filter. Bij deze foto is overigens geen filter gebruikt. Om eventuele water schittering te beïnvloeden kan gebruikt gemaakt
worden van een polarisatie filter.
Bij deze foto is ivm de spiegeling de horizon toch in het midden gehouden door de inleidende betonplaten is er hier toch ook sprake van de regel van derden i.c.m. de touwen. Door de lijnen van zowel het beton als de touwen wordt je toch het beeld ingetrokken wat de foto versterkt. Rechts onder had de lijn nog iets meer in de hoek gekund wat het beeld nog sterker had gemaakt aangezien je van onderaf naar boven een foto bekijkt had dit het inzuigen versterkt.

Let eventueel op getijden, het is wadden gebied en er zijn bij laag water zandbanken te zien.

Andere spots in Den Helder