Oostvaardersplassen

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Zoom in Oostvaarders web
Info tags natuur

Er zijn maar weinig plaatsen waar een stad direct grenst aan een natuurgebied. Almere heeft dat voorrecht met de Oostvaardersplassen.


Recent is er een natuurbelevingcentrum verrezen, dat ontworpen is door architecte Evelien van Veen. De drukte van de stad gaat in haar gebouw over in de rust en ruimte van de natuur: het gebouw begint slank en hoog maar transformeert zich tot breed en laag aan de kant van de natuur.


Deze foto heeft één belangrijke lijn die via de toppen van de bomen en het dak van het gebouw de oneindige ruimte inschiet. Dit lineaire perspectief wordt versterkt door het coloristisch perspectief van de wolken: hoge lichtheid op de voorgrond, lagere lichtheid aan de horizon.
Genomen vanaf een statief want je moet een goede reden hebben om landschapsfoto's niet van voor tot achter scherp te laten zijn.


Andere spots in Almere