Erasmusbrug

Staande op de Erasmusbrug

Zoom in Erasmus web
Info tags bruggen
Waarschijnlijk de meest gefotografeerde brug van Nederland. Max Dereta laat vanaf andere "spots" zien dat het gebruik van tele-objectieven schitterende en verassende platen van diverse brugelementen kan opleveren. De Erasmusbrug is ook een fantastisch object om je eens helemaal met een groothoek- of fisheye objectief uit te leven. Bij deze foto is gekozen voor een positie recht onder de pilaren en een 18mm groothoeklens om het lijnenspel van staalkabels en pijlers vast te leggen. Met een fisheye werken dit soort opnamestandpunten ook fantastisch.

Loop gewoon de brug op en kijk omhoog, laat je ogen de lijnen van de kabels, pijlers en leuningen volgen en kies je eigen benadering. Een blauwe lucht met stapelwolken ("Hollandse lucht") geeft het mooiste resultaat.

Controleer het resultaat op je scherm. Als het eigenlijke onderwerp wat onderbelicht is (je fotografeert nu eenmaal tegen het licht in), geef dan wat extra licht via het +/- knopje dat bij Nikon dslr's rechts boven op de camera zit. Knopje indrukken en met draaiwieltje bijv. naar +0,7 of +1.0 gaan, dat is meestal wel genoeg.

Andere spots in Rotterdam