Werkplein - Nieuwbouw Gemeente Groningen

Zoom in D7c 1959 web
Info tags stedelijk architectuur
Paul William Sloot

Paul William Sloot

Met een FX-camera en een extreme groothoek (hier een echte 12mm) kun je het perspectief zo sterk veranderen, dat je het karakter van een gebouw helemaal "naar je hand kunt zetten" Bij het maken van deze foto hield ik de camera, schuin omhoog, zo laag mogelijk bij de grond. Door flink te diafragmeren kun je alles van voor tot achter goed scherp krijgen. Door de opname relatief vroeg te schieten op een mooie zonnige dag, kreeg ik een mooie zachte reflectie in de voorgrond, en lekker dramatische contrasten.

De gemeente Groningen is erg trots op dit nieuwe gebouw. Het is het "visitekaartje" van de gemeente, en wordt ook wel "Het Werkplein" genoemd. Hypermodern, gebouwd met milieuvriendelijke materialen (recycling e.d.) modern maar sober ingericht, en energie-neutraal, waardoor de exploitatiekosten relatief laag zijn. Het lijkt een uitstekend voorbeeld te zijn van "zuinig en sober, mooi en modern"

Het is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, omdat er een gloednieuw station naast is gebouwd. Station Europapark...

Andere spots in Groningen