De avond valt op het strand van Vlieland

Zoom in  dsc1919 web
Info tags natuur water
Bij een zonsondergang ben je geneigd om je te concentreren op de zon te, maar overal om je heen is het kleurenspel te zien. Zeker als er wolken hangen die het geel-rode zonlicht weerkaatsen. In dit geval is de foto genomen met de zon in de rug. Het blauw van de lucht contrasteert mooi met het geel van het zonlicht op de wolken.
De compositie wordt verder bepaald door de harde wind, waardoor wolken en het stuivende zand allemaal in de verte verdwijnen. Het hotel aan de Noordzee-kant van het eiland werkt als een aandachtspunt wat de richting van wolken en zand verder benadrukt.
Bijkomend voordeeltje is dat je de camera zo even afschermt van opwaaiend stof en zand. Na een dergelijk bezoek aan het strand is het goed om de camera bij thuiskomst scoon te blazen en vegen.

Omdat het al behoorlijk donker is, is de foto genomen met Iso-waarde 320 om toch nog een wat kleiner diafragma te kunnen gebruiken (F 10) Sluitertijd is 1/60ste seconde. De foto is gemaakt met de 10-24mm groothoek zoomlens op 18mm.

Andere spots in Vlieland