De Stier van Amersfoort

Zoom in 2013 amersfoort 2423 2 web
Info tags stedelijk kunst
Naast de Amersfoortse Kei, is er ook de Stier. De Stier staat op de rotonde van de Flierbeeksingel-Kamp-Scheltussingel-Van Randwijcklaan. In het begin heeft ie er als houten kunstwerk gestaan, gemaakt uit pallethout, maar iemand vond het nodig om hem in de fik te steken. Sinds een paar jaar staat er een ijzeren versie. De Stier krijgen ze niet stuk :-)

Om in de avond de Stier te "vangen", gebruik dan een statief en een draadontspanner. Diafragma zo tussen de F/8 en F/11 en een zo lang mogelijke sluitertijd, ik heb hier 13 seconden gebruikt. Het aanwezige verkeer wordt dan mooi weggefilterd in de lichtstrepen. Probeer zoveel mogelijk in te zoomen, om de aanwezige verkeersborden, die op de rotonde staan, uit de compositie te houden. Mocht dat niet lukken, dan in de nabewerking iets croppen.
De beste plek om de Stier vast te leggen is vanuit de richting Kamp/Scheltussingel (tussen het bruggetje en de oversteekplaats), de Stier kijkt je dan mooi recht aan.

De restanten van de houten stier is nu wanddecoratie in het Argentijns restaurant El Ternero aan de Lieve Vrouwenstraat in Amersfoort.

Andere spots in Amersfoort