Molen in de winter

Kijk in zuidelijke richting naar de molen

Zoom in Molen in texel winter web
Info tags natuur water Overig

De molen 'Het Noorden' in de sneeuw bij een grijze lucht. Bijna alle kleuren zijn verdwenen, waardoor het beeld bijna zwart-wit wordt. Door een laag riet op de voorgrond in beeld te brengen komt er nog iets van kleur in de foto. Het riet vormt ook een mooi kader aan de onderkant van de foto. 


De compositie is heel rustig. Er zijn vooral horizontale lijnen (riet, water, wal, horizon, molenwieken) en ook de donkere vlakken op de foto (molen, schuur, huis) liggen op een horizontale lijn. Horizontale lijnen brengen over het algemeen meer rust in een foto dan verticale lijnen. Ze kunnen een foto ook saai maken. Verticale lijnen zijn vaak dynamischer, maar wil je echt een dynamische lijnvoering dan kies je voor schuine lijnen. Overigens moet je lijnen hier niet opvatten als strepen van het ene punt naar het andere. 


Het effect van licht op de sfeer van een foto is goed te zien als je deze foto vergelijkt met de andere foto van molen 'Het Noorden' (titel: De Molen). Deze is genomen met een laagstaande zon op de achtergrond.


Andere spots in Texel